Kilpailut

Suomen mestaruuskilpailut 2021:

FOCRA on nimennyt Valhalla Challengen 21.8.2021 ensimmäiseksi kansalliseksi mestaruuskilpailuksi

SM-kisoissa on avoin luokka (eliitti) ja ikäluokat 12-14, 15-17, 18-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59 ja 60+ . Kaikki luokat ovat sekä naisille että miehille.

SM-kisoihin ilmoittautuminen tapahtuu Valhalla Challenge -kotisivulla www.folkhalsan.fi/valhalla

SM-kisojen säännöt:

Määräykset perustuvat maailman OCR-XC-kilpailusääntöihin

Pidätämme oikeuden muutoksiin, jos ehtoja tai nykyisiä rajoituksia muutetaan.

FISO OCR XC -SÄÄNNÖT

1. World OCR, Fèdèration Internationale de Sports d’Obstacles (FISO) on OCR XC:n virallisista kilpailusäännöistä vastaava organisaatio.

2. OCR-kilpailut (OCR XC) ovat esteratakilpailuja, joissa massa-/ryhmästartti ja kilpailija, joka on ensimmäisenä maaliviivan yli ja jolla on vähintään yksi ranneke jäljellä, voittaa.

Yleinen käytös.

-Kilpailutaktiikka on osa kilpailijoiden välistä vuorovaikutusta, ja kilpailijan tulee:

– Seurata eikä saa poiketa merkitystä kilparadasta.

– Harrastaa hyvää urheiluhenkeä koko ajan.

– Noudattaa säännön tarkoitusta, jos sitä voidaan tulkita eri tavoin.

– Olla vastuussa omasta ja muiden turvallisuudesta.

– Noudattaa virkamiesten/tuomareiden ohjeita.

– kohdella muita kilpailijoita, virkamiehiä, vapaaehtoisia, tiedotusvälineitä, sponsoreita, katsojia kunnioittavasti ja kohteliaasti.

Yleiset säännöt.

– Rehellinen yritys selvittää kaikki esteet tarkoittaa pääsääntöisesti rehellistä yritystä, että kilpailijan on sovellettava esteeseen koko ruumiinpainoa.

-”Touch and Go” tarkoituksellisen ”epäonnistumisen” esteellä johtaa hylkäämiseen.

– Vain yksi yritys estettä kohti (ei toista yritystä).

– Kaikille kilpailijoille on annettava neljä ranneketta.

– Kilpailijalta, joka ei selviä esteestä, poistetaan yksi ranneke asianomaisella esteellä.

– Kilpailijalla on oltava yksi ranneke jäljellä maaliviivalla, jotta hän voi saada palkinnon.

– Jokaista poistettua rannekkeetta seuraa myös rangaistuskierros.

– Rangaistuskierroksen ei pitäisi viedä vähemmän aikaa kuin vaikeimman esteen.

– Osalla esteistä on normaali- tai pikavaihtoehtoja. Pikavaihtoehto on vaikeampi, ja jos osallistuja hoitaa sen, se voi välittömästi jatkaa reittiä pitkin, jos osallistuja epäonnistuu, ranneke leikataan ja ylimääräinen este/lisäkierros on suoritettava ennen kurssin jatkamista. Normaalivaihtoehto on helpompi, ja jos osallistuja läpäisee sen, hän saa pitää rannekorun, mutta hänen on suoritettava ylimääräinen este / kierros, ja jos osallistuja epäonnistuu, rannekoru leikataan ja ylimääräinen este / kierros on suoritettava ennen kurssin jatkamista.

– Kilpailijan, jolla ei ole ranneketta (vähintään kolme epäonnistunutta estettä), on suoritettava kolme rangaistuskierrosta.

–  Rangaistuskierros tulee sijoittaa maalilinjan ja katsojien näkyviin, mieluiten välittömästi ennen maaliviivaa tai ennen viimeistä estettä.

– Kilpailijat, jotka ylittävät maalilinjan samaan aikaan tulevat samalle sijalle.

– Sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa kilpailijoiden suullisiin varoituksiin ja mahdollisesti kilpailun hylkäämiseen.

– Kilpailijan lähtönumeron on oltava näkyvissä kilpailun aikana, esimerkiksi päänauhat ja käsivarsinauhat, tai se on kirjoitettava käsivarteen / olkaan ja säären takaosaan pysyvällä merkillä.

– Kilpailijalla on oltava peitetty vartalo.

– Paljain jaloin oleminen ja metallipiikeillä varustettujen kenkien käyttö on kielletty.

– Järjestäjän on oikeus käyttää osallistujasta kilpailun aikana ottamiaan kuvia ja videoita markkinointiin jne. maksamatta osallistujalle korvausta. Osallistuja suostuu ilmoittautumalla kilpailuun.

– Osallistujat kilpailevat omalla vastuullaan, eikä heillä ole oikeutta asettaa vaatimuksia järjestäjälle tai maanomistajalle ennen kilpailua, sen aikana tai sen jälkeen. Osallistujan on parhaalla tavalla valmistauduttava kilpailuun ja tutustuttava ennen kilpailua välitettäviin ja julkaistuihin tietoihin.

Kaikki osallistuminen tapahtuu omalla vastuullasi, alle 18-vuotiaana, osallistumiseen tarvitaan vanhempien hyväksyntä. Hyväksymislomake on saatavana osoitteesta valhalla@folkhalsan.fi tai ladattavissa täältä Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia, jos ehdot tai sovellettavat rajoitukset muuttuvat.