Maajoukkueen valinta

Suomen OCR-maajoukkueen valinta arvokilpailuihin
(pohjoismaiden-, euroopan- ja maailmanmestaruuskilpailut)

Perusperiaate: Arvokilpailuihin valitaan viisi naisurheilijaa ja viisi miesurheilijaa eliittiryhmään sekä jokaiseen ikäryhmään. 

 1. Suomenmestaruus (SM) kilpailuiden kolme parasta urheilijaa
 2. Ranking-pisteiden perusteella kaksi parasta urheilijaa, jotka eivät ole sijoittuneet SM-kilpailuissa kolmen parhaan joukkoon

Ranginpisteitä kerätään 18 kuukauden ajan ja kilpailijoiden käyttämät pisteet voivat olla maksimissaan 18 kk vanhoja. Pohjoismaiden ranking-systeemi

Poikkeukset perusperiaatteeseen

 • Jos SM-kilpailuissa tietyssä eliitti- tai ikäryhmässä tuloksen saa alle 3 urheilijaa, ranking-pisteiden perusteella valitaan urheilijat ko. ryhmään niin, että urheilijoiden kokonaismäärä on 5 (1 SM ja 4 ranking tai 2 SM ja 3 ranking)
 • Jos maajoukkueeseen tulisi valituksi tiettyyn ryhmään enemmän kuin 5 urheilijaa (esim. ikäryhmästä toiseen siirtymisen vuoksi):
  • Kaikki urheilijat valitaan maajoukkueeseen, jos arvokilpailun maakohtainen kiintiö sen sallii
  • Jos arvokilpailun maakohtainen kiintiö tiettyyn ryhmään on pienempi kuin SM-kilpailuiden ja ranking-pisteiden perusteella valituksi tulevien urheilijoiden määrä, valitaan urheilijat kiintiön täyttämiseksi seuraavasti:
   1. Kaikki SM-kilpailuissa sijoille 1-3 sijoittuneet urheilijat valitaan
   2. Jos SM-kilpailujen tulosten perusteella valituksi tulevien urheilijoiden määrä on pienempi kuin maakohtainen kiintiö, kiintiö täytetään ranking-sijoitusten mukaisessa järjestyksessä
   3. Jos maakohtainen kiintiö on yksi tai kaksi urheilijaa, kiintiö täytetään SM-kilpailuissa sijoille 1-3 sijoittuneilla urheilijoilla heidän keskinäisten ranking-sijoitusten mukaisessa järjestyksessä

Urheilijat, jotka eivät tule valituiksi SM-kilpailuiden tuloksen tai ranking-pisteiden perusteella maajoukkueeseen, voivat hakea maajoukkuepaikkaa varten villiä korttia (wild card) lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen president.finland@worldobstacle.org. Hakemuksesta tulee ilmetä perustelut, joiden hakija katsoo puoltavan villin kortin myöntämistä. Villiä korttia tulee hakea viimeistään viisi päivää ennen arvokilpailuiden ilmoittautumisen sulkeutumista.

FOCRA julkaisee verkkosivuillaan Suomen OCR-maajoukkueeseen valitut urheilijat 15. tammikuuta mennessä sinä vuonna, jota valinta koskee. Valinta oikeuttaa edustamaan Suomea kaikissa kyseisenä vuonna järjestettävissä arvokilpailuissa.