Focra tävlingar och licensinfo 2023

FOCRA tävlingar 2023:

9.5 Valhalla mini tour Prostön, Korsholm. 4 km 40 hinder webbsida

23.5 Valhalla mini tour Vargberget, Närpes. 6 km 40 hinder webbsida

19.8 Valhalla Challenge och FM i OCR, Norrvalla Vörå webbsida

9.9 Tough Viking Helsinki webbsida

FOCRA tävlingslicens

Till säsongen 2023 erbjuder FOCRA sin tävlingslicens via suomisport, som är en tjänst som upprätthålls av Finlands olympiska kommitté.

Med tävlingslicens kan du delta i FOCRA ranking och kvaltävlingar. FOCRAs tävlingar är granskningstävlingar till internationella mästerskap och använder samma regler som World obstacle och uppfyller de krav som FOCRA anser är viktiga . Resultatet från dessa tävlingar kommer att samlas in ett rankingsystemet där FOCRA har inofficiell ranking fram till juni 2024.  I juni 2024 då idrottarna har hunnit samla tillräckligt med resultat blir rankingen officiell och kommer då att användas som bas för uttagningar av FOCRAs landslag tillsammans med resultaten från finländska mästerskapen.

Så här gör du för att skaffa FOCRA licens för 2023

För att köpa FOCRA licensen ska du registrera dig via suomisport som finns både som application och webbplats. I samband med registreringen får du ett sport ID, som du ska använda då du anmäler dig till FOCRA tävlingar. För att köpa licensen går du till köp licenser och väljer OCR som gren. Välj den licens som är aktuell för dig av de två alternativen som finns:

– junior licens för under 18 år, som är 10 €

– vuxenlicens som är för 18 år och uppåt, som är 20 €.

Som förening väljer du Focra om du inte har annan förening. Nu är du klar att anmäla dig till Focra tävlingar, lycka till!

Kategorier:
Okategoriserade